Prefabelementen

Algemeen

Sterlit prefab is een bouwsysteem voor een goed geïsoleerde, homogene wand met een superieure warmteopslagcapaciteit. Het product is ontwikkeld om aan alle eisen van de moderne bouw te voldoen: hoge isolatie waarde en hoge bouwsnelheid. Het prefabelement is een uitbreiding van de traditionele houtwolcementplaat die in de Benelux al vele tientallen jaren gebruikt wordt.

Vele mogelijkheden

Sterlit producten zijn uitvoerig getest, en hebben een grote weerstand tegen brand, schimmel en rot. De warmteopslagcapaciteit is aanzienlijk beter dan bij andere homogene constructiemethoden. Sterlit’s hoge pH-waarde voorkomt de groei van schimmel. Het bindmiddel cement zorgt voor sterkte en brandveiligheid. (Brandweerstandsklasse REI360). De cementgebonden houtwol is ook een uitstekende ondergrond voor stucwerk.

Korte bouwtijd

Sterlit prefabelementen worden in de fabriek geproduceerd volgens de eisen van de klant. De wanden van het huis worden geplaatst en gezekerd in minder dan één dag, hetgeen bijdraagt aan een zeer korte bouwtijd.

Het Sterlit prefabelement biedt een unieke combinatie van hoge thermische isolatie en warmteopslagcapaciteit tegen lage totale kosten.

Vergelijking van Rc-waarde en warmteopslagcapaciteit

Dikte m2K/W°C kJ-m2°C
Houtskeletbouw met minerale wol 400mm 7,14 65
Spouwmuur met steenwol* 400mm 5,52 52,5
Sterlit prefabelement 400mm 6,45 250

* 2x100mm steen + 180mm steenwol+20mm spouw

 

Afmetingen

Het prefabelement wordt in twee standaardhoogtes geproduceerd (zie onder). Het is ook mogelijk prefabelementen in speciale afmetingen/vormen te bestellen. (Maximum formaat 2600 x 6000 mm).

Hoogte 2400-2600 mm
Dikte 400 mm
Lengte maximaal 6000 mm

Brandklasse

REI360

400 mm dikke prefabelement
Na 6 uur brandtijd was de temperatuur aan de brandzijde 1200°C en aan de andere zijde 45°C!

Handling, opslag en verwerking

De prefabelementen worden staand aangeleverd en zijn voorzien van hijsriemen. Een mobiele kraan is nodig om de prefabelementen op het werk te kunnen verplaatsen. De elementen dienen te worden beschermd tegen neerslag en beschadigingen. De elementen zijn met identificatietekens gemarkeerd, exact volgens de elementtekeningen en het montageschema.

Sterlit prefabelementen kunnen eenvoudig worden bewerkt met een kettingzaag. Openingen voor ramen en installatie – leidingen kunnen gemakkelijk in de elementen gezaagd worden.

Voordelen

  • Zeer hoge isolatiewaarde
  • Zeer snel te assembleren
  • Eenvoudig te bewerken
  • Ongevoelig voor vocht
  • Rot of schimmelt niet