Sterlit 2L HS-X

Sterlit 2L HS-X houtwolcementplaten kunnen gebruikt worden als wand- en plafondplaten, ondergrond voor stucwerk, thermische isolatie of akoestische demping. Ons Sterlit 2L HS-X paneel met hardschuim is, net als onze Sterlit 2L EPS, een voordelige optie op het gebied van isolatie. Echter zit het grootste voordeel in het feit dat door de speciale samenstelling van deze hardschuim isolatie, de totale dikte van het combipaneel beduidend dunner is dan een alternatief.

Samenstelling

Sterlit is gemaakt van FSC® of PEFC gecertificeerd hout en natuurlijk cement. Cement is het bindmiddel voor de houtvezels van sparren die in een mal tot een plaat geperst worden. Hier wordt een hardschuim laag aan toegevoegd. Deze eenvoudige combinatie maakt het een plaat met veel toepassingen en goede eigenschappen.

Milieu en gezondheid

Sterlit is gemaakt van PEFC  of FSC®  gecertificeerd hout en natuurlijk cement. De cementgebonden houtwol is alkalisch en kan zodoende niet rotten of schimmelen. Hierdoor zijn onze platen zeer geschikt als bouwmateriaal voor allerlei gebouwen. Sterlit kan vocht absorberen en vrijgeven zonder te beschadigen en zonder dat de functionaliteit minder wordt.