Sterlit 2L PIR

Sterlit 2L PIR houtwolcementplaten kunnen gebruikt worden als wand- en plafondplaten, ondergrond voor stucwerk, thermische isolatie of akoestische demping. PIR is een isolatiemateriaal dat met een beperkte dikte een zeer hoge isolatiewaarde (R waarde) kan bereiken.  Daarnaast biedt PIR isolatie een zeer hoge drukvastheid en vochtresistentie. Dit maakt het product uitermate geschikt voor projecten waar de ruimte beperkt is, maar er toch hoge eisen worden gesteld aan isolatiewaarden.

Samenstelling

Sterlit 2L PIR is een houtwolcementplaat gemaakt van twee van de oudste bouwmaterialen: hout en cement. Cement is het bindmiddel voor de houtvezels van sparren die in een mal tot een plaat geperst worden. Hier wordt een PIR laag aan toegevoegd. Deze eenvoudige combinatie maakt het een plaat met veel toepassingen en goede eigenschappen.

Milieu en gezondheid

Sterlit is gemaakt van PEFC  of FSC®  gecertificeerd hout en natuurlijk cement. De cementgebonden houtwol is alkalisch en kan zodoende niet rotten of schimmelen. Hierdoor zijn onze platen zeer geschikt als bouwmateriaal voor allerlei gebouwen. Sterlit kan vocht absorberen en vrijgeven zonder te beschadigen en zonder dat de functionaliteit minder wordt.