Sterlit 2L SW A2

Sterlit 2L SW A2 houtwolcementplaten kunnen gebruikt worden als wand- en plafondplaten, thermische isolatie of akoestische demping. Doordat de houtwolcementplaten tijdens  de productie onder constante controle staan en het paneel uitermate goed presteert tijdens brandproeven, is onze Sterlit 2L SW A2 de meest brandveilige optie uit ons Sterlit gamma.

Samenstelling

Sterlit 2L SW A2 is een houtwolcementplaat gemaakt van twee van de oudste bouwmaterialen: hout en cement. Cement is het bindmiddel voor de houtvezels van sparren die in een mal tot een plaat geperst worden. Het cement is gemodificeerd om brandklasse A2 mogelijk te maken. Hier wordt een steenwollaag aan toegevoegd. Deze eenvoudige combinatie maakt het een plaat met veel toepassingen en goede eigenschappen.

Milieu en gezondheid

Sterlit is gemaakt van PEFC  of FSC®  gecertificeerd hout en natuurlijk cement. De cementgebonden houtwol is alkalisch en kan zodoende niet rotten of schimmelen. Hierdoor zijn onze platen zeer geschikt als bouwmateriaal voor allerlei gebouwen. Sterlit kan vocht absorberen en vrijgeven zonder te beschadigen en zonder dat de functionaliteit minder wordt.